понеділок, 15 червня 2015 р.

Майнінг виходе на вищій рівень


Компанія KnCMiner зі Швеції оголосила про створення чіпа «3D Bitcoin Mining» з техпроцесом 16 нанометрів. Ця новинка здатна встановити нову планку в класі устаткування для майнінгу Bitcoin. Нововведення відчутно знизить енерговитрати пристроїв від KnC порівняно з обладнанням яке виготовляється конкуруючими компаніями. Новий майнінгпроцессор має потенціал виклику стрибка складності видобутку Bitcoin, на що нарікають майнінгвидобутники, адже не секрет що останнім часом інтенсивність видобутку помітно впала, крім того новинка викличе появу інших видів криптовалюти для якої базисом є алгоритм хеша SHA256.
16nm Solar шестикратно швидше, ніж використовуваний зараз Neptune - 20nm ASIC- компанії. Виробник запевняє, що на відміну від звичних «плоских» елементів, обчислювання ланцюга розподіляється в трьох вимірах, подібний формат підвищує інтенсивність обробки ланцюжків блоку в рази. Подібна архітектура ще не використовувалася навіть у провідних чипмейкерів.
Новий процесор може викликати оновлення і помітне пожвавлення в середовищі технологій хмарних майнінгів і як наслідок підвищення біржових курсових ставок криптовалюти.