середу, 26 серпня 2015 р.

Шантаж за кріптовалюту


Подружня зрада - відмінний привід для шантажу. Витік бази даних з сайту знайомств Ashley Madison підготувала ґрунт для того, щоб цей бізнес розцвів буйним цвітом.
Базу даних може завантажити будь-який бажаючий. Якщо уважно вивчити її, то можна знайти досить легкі цілі для шантажу, благо там вказані адреси електронної пошти всіх користувачів (більше 32 млн людей, близько 36 млн акаунтів).
Фахівці з безпеки попереджають, що зловмисники почали розсилку листів з вимаганнями. Розсилки набувають масового характеру. Деякі з поштових провайдерів навіть оновили спам-фільтри, щоб фільтрувати повідомлення такого типу.
Невідомий вимагач «зі скорботою» повідомляє жертві про те, що інформація з сайту Ashley Madison опинилася в його руках. Жертву просять перерахувати один біткоїн на адресу 1B8eH7HR87vbVbMzX4gk9nYyus3KnXs4Ez. Точніше, потрібно перерахувати 1,0000001 ВТС, щоб вимагач знав, хто саме відкупився. Ймовірно, кожна жертва отримує вимогу про викуп з унікальною сумою: 1,0000002 ВТС ,  1,0000003 ВТС, 1,0000004 ВТС і т. д.
Втім, на вказану адресу поки нічого не надходило, за винятком пробної транзакції 0,0032 ВТС.
Фахівці з безпеки попереджають, що кількість шантажистів зростатиме. Потрібно мати на увазі, що у хакерів залишилася в запасі база з 300 Гбайтами файлів, включаючи інтимні фотографії користувачів і логи чатів. Ця база досі не опублікована.

Невідомі погрожують владі Чехії поширити в країні вірус Ебола
Про це повідомив заступник президента республіканської поліції Зденек Лаубе, передає РІА Новини.
А за даними  отриманими від джерел у поліції, шантажисти вимагають від чеської влади 1 млн євро в трьох виплатах за допомогою кріптовалюти - біткоїна.
У свою чергу прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка назвав шантажистів «гієнами, що використовують поточну ситуацію у світі з даною хворобою».
До речі, досі в Чехії не було зареєстровано випадків зараження Ебола.
Як повідомлось, до кінця жовтня в світі число випадків зараження лихоманкою Ебола перевищило 10000.
Час від часу з'являються новини про те, що біткоїн набирає популярність в середовищі активної аудиторії інтернету, а в тому числі і зловмисників. Добре це чи погано складне питання, але визнання кріптовалюти з боку різних хакерів вже давно є фактом.
Черговим доказом цього став випадок описаний в газеті "Boston Globe". Невідомі хакери заблокували базу даних  Департаменту поліції міста Тьюксбери (Штат Массачусетс). Для містечка в 28,000 мешканців така подія стала новинкою. Навряд чи служителі Феміди змогли б подумати про те, що хтось із хакерів зробе їх своєю метою. Тим не менш, зловмисники підкинули заражений вірусом лист і після переходу за посиланням кимось із неурядових поліцейських змогли зашифрувати базу даних, після чого зажадали $ 500 у біткоїнах.
За 5 днів (домовлених на виплату викупу) поліцейські, а так само представники федеральної влади та двох приватних охоронних компаній, так і не змогли вийти на слід хакерів. Викуп був виплачений. Поліцейські дізналися більше про кібертероризм і програми CryptoLocker і CyrptoWall, з якими їм належить боротися частіше і частіше в найближчому майбутньому.
Подібна ситуація вже відбувалася в листопаді 2013 року в місті Свенсена, де поліцейські виплатили $ 750. У січні 2015 в одному з містечок поблизу Чикаго поліцейські виплатили  500$, а в окрузі Діксон співробітники ФБР не змогли допомогти місцевому шерифові і заплатили викуп в  572$.
За різними оцінками, зловмисники використовуючи CryptoLocker і шантажуючи отримали у чесних громадян і співробітників державних структур від $ 3 мільйонів до $ 27 мільйонів.