понеділок, 3 серпня 2015 р.

Касперский і біткоїн


Новий звіт Лабораторії Касперського торкнувся аналізу шкідливих програм для незаконної генерації та викрадання біткоїна.

Згідно зі оприлюдненним звітом відомої і авторитетної компанії про кібербезпеку і погрозах за останні три місяці 2015 року, десь 9% від загальної кількості вірусів і шкідливих програм були спрямовані на біткоїн-майнінг і віртуальні гаманці, і ці дані свідчать про загальний спад активності біткоїн-зловмисників, оскільки в аналогічній доповіді, за другий квартал минулого 2014 року, відсоток атак на майнери і біткоїн-гаманці склав 14% і 8% відповідно. За перший квартал 2015 року - 12% і 3% шкідливих програм та вірусів.

Аналізуючи сітуацію в цілому, фахівці лабораторії схиляються до думки, що рік за роком кількість і якісність шкідливих програм, пов'язаних з біткоїном в цілому зростає. Навіть досліджується закономірність - що популярність Bitcoin-шкідливих програм має відношення до ринкової ціни криптовалюти.

Переважна більшість фінансових шкідливих програм виявлених фірмою - 83% - пов'язана з банківським програмним забезпеченням. Антивірус також виявив, що мобільні загрози також на підйомі. Передбачається, що  розробники шкідливих програм використовують зростання інвестицій в мобільні платформи від найбільших світових банків.

В середньому 40% комп'ютерів по всьому світу були піддані  шкідливих ​​програм принаймні один раз протягом другого кварталу, згідно з доповіддю.