вівторок, 23 червня 2015 р.

Майнінг криптовалюти на власному комп'ютері



Практично кожен новачок при знайомстві з біткоїном, хоче добути його на власному комп'ютері, на жаль на сьогоднішній день це вже нереально. Ще 2-3 роки тому це було можливо, але потім великі інвестори побачили величезний потенціал отримання прибутку від майнінгу і інвестували великі суми в розробку спеціалізованих чіпів.
Це призвело до того, що з'явилися спеціалізовані пристрої, звані ASIC призначені виключно для майнінгу криптовалюти. Швидкість майнінгу біткоїнів за допомогою ASIC зросла в сотні разів, якщо порівнювати її із звичайними домашніми комп'ютерами. Через зростання потужності біткоїн-мережі, підвищилася складність видобутку криптовалюти, після чого добути біткоіни на стаціонарному комп'ютері стало вже неможливим.
Через те, що ASIC-чіпи випускають тільки під спеціалізований алгоритм шифрування майнінг криптовалюти, таких як SHA-256 (біткоїн) і SCRYPT (лайткоїн), деякі незалежні розробники випустили свої криптовалюти з іншим алгоритмом, під який ASIC-пристроїв не існує. Це зроблено для того, щоб потужність мережі, а отже і складність видобутку нового форка не росла до величезних значень. Виходить, такі криптовалюту можна майніти на звичайних комп'ютерах, а як це робити і скільки монет можна добути, ми розберемося далі.
Отже, що ж нам потрібно для майнінгу криптовалюти, і що, власне, будемо добувати?
 Діємо в кілька етапів:
1. Вибираємо криптовалюту для майнінгу
2. Вибираємо пул для майнінгу
3. Вибираємо програми для майнінгу
4. Налаштовуємо і запускаємо програми для майнінгу
5. Виводимо здобуті монетки на свій гаманець або на гаманець біржі