пʼятницю, 25 вересня 2015 р.

Інвестиції в біткоїни, реальність грюкає у двері



Декілька недавніх подій в Америці зробили придбання біткоїну більш безпечним.

По-перше, Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами (CFTC) офіційно визнала біткоїн товаром:

У своєму позові проти незареєстрованого торгового майданчику за похідними фінансовими інструментами на основі біткоїну, комісія постановила, що біткоїни та інші криптовалюти будуть регулюватися законом про товарні біржі з усіма від сюди наслідками.

Подібний крок, з одного боку, може призвести до закриття ряду незареєстрованих в CFTC майданчиків, якщо вони не пройдуть необхідної процедури ліцензування і не отримають дозвіл для торгівлі ф'ючерсами і опціонами на базі біткоїну, а з іншого - це означає, що криптовалюта зробила ще один крок на шляху до масового визнання.

По-друге, включення акцій фонду Bitcoin інвестиційний фонд, капіталізація якого оцінюється в $ 31 млн., До складу керуючої компанії ETF АРК, яка спеціалізується на надання своїм інвесторам можливостей вкладень в інноваційні напрями. Ось повна структура портфеля:


На даний момент криптовалюта становить настільки мізерну частку в структурі ETF, що її можна взагалі не брати в розрахунок - всього 0,36%. Але для товару, який втратив майже 80% своєї вартості за останні пару років, навіть мінімальний інтерес з боку інвесторів - це вже показник деяких перспектив:
Великою проблемою криптовалюти поки ще залишається можливість використання її в злочинних цілях. Тому, якщо ви плануєте використовувати біткоїни на території Австралії, то необхідно взяти до відома нормативні вказівки з боку регуляторів і наглядових органів.

Операції з біткоїном прирівнюються до бартерних угод з подальшим податковим утриманням. Криптовалюта не відноситься ні до категорії грошей, ні до іноземної валюти, не є фінансовим активом або товаром, але податком на приріст капіталу при цьому обкладається.

Немає коментарів: