вівторок, 5 січня 2016 р.

Швейцарія та біткоїн



Швейцарський кантон Цуг може перетворитися в «Крипто-долину». Тут влаштувалося вже кілька великих біткоїн-компаній. І інші можуть піти за ними, вважають місцеві ентузіасти.

Інфраструктура невеликої альпійської області прекрасна, місцеве населення складається з високоосвічених людей, стабільність абсолютна - буквально унікальне місце, щоб жити і творити.
За повідомленнями Cryptovalley Zug, цю ідею практично підтримує уряд кантону, політичні організації і постачальники фінансових послуг. Група запрошує в кантон будь-які компанії, що працюють з цифровими валютами, великі й дрібні, з метою дозволити їм налагодити співпрацю один з одним і розвинути вже існуючу екосистему. Zug також заявляє, що в кантоні існує «окремий регулятор, який спеціалізується на криптовалюті і бізнес-моделях, заснованих на блоках ланцюга». Компанії, розташовані в Цугу, можуть пройти офіційну реєстрацію, але тільки якщо самі того побажають.
Ряд великих біткоїн-компаній вже базуються в Цугу, у тому числі такі гіганти, як Xapo, Ethereum та ShapeShift. Пояснюючи своє рішення перевести штаб компанії в Швейцарію, Венсес Касарес відзначив, що «Швейцарія відрізняється стабільністю в області законодавства, нейтралітетом в міжнародних справах і старовинними традиціями глобальної фінансової індустрії».
Крім того, Швейцарія здавна поважає фінансову таємницю, що для біткоїнерів дуже важливо. Податковий тягар в країні порівняно низький, а нижче всього податки в кантоні Цуг, де максимальна ставка індивідуального прибуткового податку для найбагатших становить усього 22,86%. Нарешті, біткоїни тут користуються статусом іноземної валюти, а, отже, не обкладаються ПДВ.