четвер, 23 липня 2015 р.

Послуги за біткоїни


З початку липня розміщення оголошень для дорослих на сайті Backpage.com не можна оплатити за допомогою кредитних карток. Дівчата за викликом, які звикли користуватися цим сайтом, тепер можуть зробити це тільки за допомогою біткоїна.
За останній місяць курси з біткоїн-грамотності стали дуже популярні серед представниць найдавнішої професії. Перше керівництво про біткоїни для працівників секс-індустрії було опубліковано Ліаною Ру з Сан-Франциско. Інший короткий підручник був опублікований Корінной з Австралії. Деякі дівчата за викликом запропонували безкоштовно провести курси з біткоїнів для своїх колег. Цією раптовою популярністю цифрова валюта ВТС зобов'язана одній людині - шерифу Тому Дарту з графства Кук, штат Іллінойс.
У рамках боротьби з торгівлею сексуальними послугами і експлуатацією, шериф Дарт oбратілся в компанії MasterCard і Visa, закликавши їх припинити підтримку сайту Backpage.com. Обидві компанії вирішили припинити всі свої відносини з сайтом. З початку липня будь-які оголошення або послуги на Backpage.com можна купити тільки за біткоїни, лайткоїни, догікоїни, готівкові або чеки.
Представники індустрії стверджують, що рішення компаній Visa і Mastercard завдало помітний збиток їх колегам, багато з яких живуть у країнах, де подібна діяльність абсолютно легальна (наприклад, в Австралії або в ряді європейських країн). Оскільки багато секс-працівниць у великій мірі спиралися у своєму бізнесі на Backpage, вони раптово втратили джерела доходу. Більш того їх безпека теж опинилася під загрозою. Розміщення онлайн-оголошень - важливий інструмент для багатьох секс-робітниць. Вони стають необхідним бар'єром, який розділяє робітницю і потенційного клієнта в часі і просторі, дозволяючи секс-працівниці вести переговори з безпечного місця, з телефону або комп'ютера, замість того, щоб робити це на вулиці.
 Користувачі запропонували зняти короткий ролик, що демонструє переваги біткоїн-транзакцій для дівчат, що надають секс-послуги, і розмістити його на YouTube. Інші учасники дискусії заперечили, що це буде сприяти закріпленню негативного іміджу віртуальної валюти біткоїна. Є думка, що ЗМІ будуть в захваті від чого-небудь в такому роді - вони зможуть продемонструвати, що біткоїни використовується на чорному ринку. Нема ніякої впевненності, що це дасть позитивний, а не негативний ефект, бо у будь чому можна знайти і біле і чорне.

За гроші але не за біткоїн




Найважчими металевими монетами вважаються шведські мідні монети прямокутної форми вартістю 10 талерів, які випускалися в XVIII столітті. Одна така монета важить 19 кілограмів 710 грамів, і по кутах на ній проставлені відтиски королівської печатки.
Найменша по гідності і вазі російська монета, її називали  гріш. Полушка дорівнювала 1/4 копійки, і її вага становила всього 0,17 грама.
У Китаї в другій половині II тисячоліття до н.е. монети відливали з бронзи у вигляді предметів домашнього вжитку, звичних селянам: мотик, ножів, дзвіночків і навіть музичних інструментів.
Перші ж паперові гроші з'явилися в Китаї також до нової ери. Однак такі купюри мали ходіння лише в потойбічному світі: вони широко використовувалися в похоронних обрядах.
Банк Banca Monte dei Paschi di Siena на сьогоднішній день є найстарішим банком світу. Він був заснований в Італії в 1472 році.
Кельти настільки сильно вірили в загробне життя, що могли позичити гроші з умовою їх повернення в іншому світі.
Мільйон доларів у 100-доларових купюрах важить близько 10 кг.
Мільйон доларів у монетах, номіналом в 1 цент (100 мільйонів монет) важить близько 246 тонн.
Більшість купюр американських доларів мають на собі сліди кокаїну.
Марта Вашингтон є єдиною жінкою, чий портрет був зображений на американській валюті (срібна монета в 1 $).
Середня тривалість "життя" стодоларової купюри-89 місяців.
Папір, який використовують для виробництва банкнот на 75% складається з бавовни і на 25% з льону. Банкнота повинна витримувати близько 4000 подвійних перегинів.
Купюри австралійських доларів зроблені не з паперу, а зі спеціального пластику.
Банкнота в 100 000 $ зразка 1934 є найбільшою випущеної банкнотою. Вона не отримала широкого розповсюдження і використовувалася для різних операцій між банками.
Єдина радянська золота монета - золотий радянський червінець. Золоті червінці начади карбувати в 1923 році, і це була єдина в радянській історії тверда валюта. До речі, чеканка цих червінців тривала до 80-х років.
Гроші є переносниками мікроорганізмів, здатних викликати серйозні хвороби. У деяких країнах туристам рекомендують частіше дезінфікувати руки, щоб уникнути можливості зараження подібним чином. Найчастіше джерелом зарази виступають паперові гроші, на монетах бацили довго не затримуються.
Одна третина населення Землі живе менш ніж на $ 2 в день. А 1,2 млрд. людина живе менш ніж на 1 $ в день.
У Стародавній Греції на землі боржника кредитор встановлював табличку, що означала, що у разі невиплати боргу земля перейде у власність кредитора. Ця табличка називалася іпотека.
Якщо хочете, щоб у вас постійно водилися гроші, дотримуйте кілька правил:
не треба свистіти в будинку,
не перераховуйте дрібні гроші в гаманці
не виносьте сміття після заходу сонця
не давайте ввечері в борг гроші і сіль
не кладіть гроші на стіл
не можна місти в квартирі різними віниками
не можна змітати крихти зі столу рукою
не залишайте гаманець порожнім
не рахуйте гроші ввечері
не тримайте разом банкноти різних валют