середу, 15 липня 2015 р.

Сервіс біткоїн-майнінгу Cloudminr.io шахраї?


Сервіс хмарного майнінгу Cloudminr.io припинив існування після того, як його сайт нібито був зламаний, а дані клієнтів сервісу виставлені на продаж. Біткоїни з рахунків компанії були оголошені вкраденими.
За даними різних звітів, сайт був зламаний десь 7 липня, коли на головній сторінці сервісу на кілька днів з'явився запис про продаж облікових і особистих даних користувачів сервісу, а також викладено посилання на таблицю, яка містить 1000 облікових записів, щоб підтвердити, що у хакерів дійсно були дані. Інформація включала акаунти на форумі BitcoinTalk, а  також в соцмережах Facebook і Twitter. Все це пропонувалося будь-якому охочому всього за 1 BTC.
На даний момент не спливала точна сума вкрадених біткоїнів, хоча відомо, що сервіс налічував 79267 зареєстрованих користувачів, тобто можна припустити, що мова йде про суми, що обчислюються мільйонами доларів.
Сервіс був запущений в листопаді 2014 року і позиціонував себе як норвезька компанія хмарного майнінгу з чіткою метою стати одним з лідерів на ринку протягом року, а також як найпростіший хмарний майнінг з усіх. Розцінки Cloudminr становили 0,0012 БТД за ГХ / с для VIP та 0,0014 БТД за ГХ / с для звичайних акаунтів. Також сервіс пропонував безкоштовне повернення коштів і клієнтську підтримку, але, так чи інакше але з часом почали підійматися питання про законність сервісу.
Вже в грудні 2014 року один з користувачів BitcoinTalk підняв питання про законність роботи компанії, а в квітні поточного року інший учасник форуму вже прямим текстом називав Cloudminr зграєю злодіїв.
За словами представників сервісу, їм буде потрібно кілька тижнів, щоб переробити сайт з нуля, так як, на їх думку, хакери могли залишити в коді бекдори для чергового злому. На даний момент сайт недоступний. Незважаючи на слова представників сервісу, більшість користувачів вже переконані в тому, що це з самого початку було організованим шахрайством по крадіжці біткоїнів, і ніякого злому насправді не було.
Так це чи ні, в будь-якому випадку навряд чи хтось з клієнтів сервісу може вплинути на розвиток подій. Єдине, що потрібно зробити, будучи користувачем, це якнайшвидше поміняти паролі на всіх своїх акаунтах.
На сайті cloudminingdirectory.com рейтинг сервісу був знижений до нуля, а в його огляді йдеться, що  Cloudminr.io цілком могли виявитися шахраями і вже не повернуться в онлайн.