неділю, 16 серпня 2015 р.

Біткоїн і китайський юань



Добре відомо, що ціни іноземних валют здатні помітно вплинути на ситуацію фінансових ринків. На цьому тижні девальвація національної валюти Китаю - юаня - ще раз нагадала про те, наскільки вразливою є економіка країни зараз. У Китаї очікується серйозна фінансова криза, і схоже, що модель економічного зростання досягла свого природного кінця.
Подібно до того, як це сталося в Греції, жителі Китаю також почали скуповувати біткоїни, щоб зберегти свої заощадження. Багато хто вже розцінює раптову девальвацію юаня як відмінну можливість для застосування кріптовалюти.
Враховуючи збільшення різниці між цінами на долар і юань, біткоїн міг би стати посередником для всіх власників китайської валюти, які мають намір застрахувати свої кошти. У разі, якщо вартість біткоїна продовжить рости, у трейдерів буде можливість обміняти свої гроші на юані і в результаті отримати прибуток. Однак, якщо криптовалюта впаде в ціні, то заощадження можна також перевести в долари, які на відміну від китайської валюти знаходяться на підйомі.
Греки почали активно скуповувати біткоїни, коли влада країни ввела контроль над рухом капіталу, ускладнивши тим самим процес переміщення грошових коштів. Саме тому жителі визнали дану криптовалюту найбільш привабливим варіантом, який допоміг би їм уникнути наслідків вжитих урядом заходів. У Китаї подібні обмеження не перешкоджають переказу коштів в інші валюти, але не виключено, що це може відбутися в будь-який момент, а біткоїн являє собою вельми цікаву можливість незалежно від того, впаде юань в ціні чи ні.
Трейдери сприймають цифрову валюту як вкрай нестабільний актив, але завдяки непередбачуваним ринковим ситуаціям біткоїн привертає до себе більше уваги, і до того ж його волатильність на даний момент знижується.
До теперішнього часу найбільшого успіху біткоїн досягав у ситуаціях, коли традиційні фінансові ринки перебували в кризовому становищі. Безсумнівно, це позначиться на біткоїн-індустрії по країні в цілому. У майбутньому в Китаї можливо збільшиться число підприємств, які приймають нові валюти, такі як, наприклад, біткоїни, що не схильні до якого-небудь зовнішнього втручання. Фінансова криза безсумнівно створює вигідні умови для даної цифрової валюти.