середу, 17 червня 2015 р.

BITCOIN.ORG розставив крапки в історії з новим біткоїном





На офіційному сайті біткоїна - bitcoin.org опубліковано заяву із засудженням спроб Гевіна Андерсена і Майка Хірна штовхання форку Bitcoin-XT на місце головнішише біткоїна. Кріптоспівтовариство попередило про можливі санкції, як припинення тиражування і підтримки будь-яких видів кріптогаманців які підтримують хардфорк на противагу офіційного Bitcoin Core.
Початком битви з форком біткоїнa можна вважати момент заяв розробників BTC Гевіна Андерсена і Майка Хірна про винахід та запуск Bitcoin-XT і закликів до майнінг-пулів переходити на майнінг нової валюти. В результаті агресивної піар-компанії було посіяно сумнів в умах простих користувачів переконаних рекламою в перевагах «нового» біткоїна, проте фахівці в багатьох країнах світу глибоко розуміючі процеси і технології створення криптовалюти не підтримали новації. Більше того почали знаходити слабкі місця в аргументах новотворців. Китайські біткоїнери однозначно заявили про непідтримку нової валюти. Причому більшість представників біткоїтовариства сумніваються в гарантіях надійності Bitcoin-XT в силу практичної підконтрольності його коду двом людям.
Щоб не допустити розколу біткоїнтовариства bitcoin.org пояснює свою позицію по новим хардфоркам небезпеками знецінення звичного біткоїну і обраності у видобутку нового, у свою чергу новинка несе проблеми з ефектом снігової грудки - чим далі тим більше проблем.
Політика бойкоту в прийнятті та просуванні як ПЗ так і ресурсного обслуговування пов'язаного з хардфорками буде застосовуватися до будь яких сервісів і джерелам їх обслуговування та просування.
Нагадаємо - Bitcoin.org є основним розповсюджувачем практично кожного пов'язаного з біткоїнном програмного забезпечення і будь-яке «відлучення» від нього є втрата консенсусного біткоїна, шах і мат.
І як наслідки таких заяв ми можемо бачити реакцію світового ринку на ціну біткоїна - вона пішла вгору.