середу, 3 червня 2015 р.

Біткоїн офіційно визнано


Подія на перший погляд цілком пересічна, однак  має глобальне значення - на Нью-Йоркській фондовій біржі 22 травня 2015 оголошено про створення NYSE - індексу біткоїна, йому присвоєно ім'я - NYXBT, це перший офіційно зареєстрований біржовий індекс цифрової валюти. І вже вартість БТД,через курс американського долара представлена ​​і обгрунтована реальними угодами  на обраних, що відповідають стандарту системи якості NYSE, біткоїн-біржах.
Біржове керівництво заявило за цінності біткоїна в очах кліетури біржі, і високу зацікавленість в даних  біткоїн-активів. Цей крок дасть чітке і головне офіційне представлення про ринок криптовалюти, з цілковитою адаптацією до найсуворіших стандартах і методам біржового індексування.



Базис індексування буде регулярно братися за даними Coinbase, нового 2015 інвестпроекту NYSE.
Для NYXBT використовується спеціально створений метод логічного аналізу по транзакціях і цілісності даних. Індексування регулярно оновлюватиметься після 16.00 за Лондонським часом, у загальних котируваннях біржі. Для надійності і точності біткоїн-торгів, методологія і правила будуть регулярно переглядатися.
І це все підтверджує сподівання людей які мають біткоіни на своїх рахунках про швидке і неминуче підвищення вартості ВТС, яка тепер уже офіційно визнана і прийнята у світовий фінансовий клуб валют.

Тож за хмарний майнінг



Сайт вскрито хакерами
Тема майнінгу цікава і несчерпна але зараз дуже хочиться поговорити за сайт  хмарного майнінгу Scrypt.ccякий тримає перші місця по видобутку на одиницю потужності і по довірі користувачів в переважній кількості моніторингів усього інтернету. Місяць тому вся майнспілка Scrypt.cc була стривожена зупинкою процесу майнінгу. Адміністратор повідомляв про проблеми з енергопостачальником та про підключення до вирішення питання юристів. Згадуючи зимові перепетії з сумно відомим hashprofit багато хто вже почав прощатися зі своїми вкладеннями і доходами, а вони вражають, на фото перша десятка з видобутку сайту Scrypt.cc. Але завдяки зусиллям адміністратора сайту з 1-го червня сайт повернувся в штатний режим, з невеликою втратою видобутку за потужностями до загальної радості і чого там полегшення.



Адже подібні умови пропонуються тільки тут - можна почати майніг в хмарі з 1100 Сатоши, це ціна за 1 Kh / с, який можна вільно купити або продати на біржі сайту, прибутковість - 13 сатоші на 1 Kh / с, було і є надія що буде знову 22-24. Тобто даний майнінг дозволяє кошти зібрані з кранів біткоїн вкласти і примножити. Ще раз подивіться на першу десятку може Ваше місце там?



Піцца та біткоїн




Поговоримо про біткоїни, цифрову криптовалюту, чиї нестримні коливання вартості  ми спостерігали останні три роки. Адже практично недавно, а саме 22 травня 2010 року, американський програміст зі штату Флорида Ласло Ханеч ледве-ледве зміг умовити свого колегу взяти в якості оплати за дві піци 10 000 біткоїнів (сьогоднішній курс 1BTC = 226 $) чесно здобуті на своєму комп'ютері ,

На той момент біткойни практично нічого не коштували, в липні 2010 фіксувалася вартість одного БТС в $ 0,05, тому ідея заплатити ними за піцу стала просто приголомшливою - згадував Ласло у розмові з журналістом видання New York Times, адже геніальне завжди просто.

На старті виникнення як самого біткоіна і трохи пізніше його ринкового курсу, Ханеч обчислив вартість 1BTС, видобутого на своєму комп'ютері шляхом «перемелювання цифр», оцінивши його в частки цента. І проводити видобуток тисяч, або десятків тисяч, цих самих біткойнов було абсолютно не складно і практично нічого не коштувало. На той момент це виглядало як обмін віртуальних грошей, нарахованних з нізвідки комп'ютером за допомогою цифрової програми, на дві гарячі й апетитні піци.

Минуло всього нічого часу, настав 2013 рік. Біржові ділки, преса, і купа іншої різноманітної публіки, що мала  інформацією про біткоїни почали інтенсивно поширювати інформацію, піднімаючи ажіотаж, і курс досяг 1,200 $ в кінці року. На даний момент, після падіння курсу, викликаного забороною обороту біткоїнів в КНР, курс поступово впав до $ 180 і знову виріс до 226 $. Простим підрахунком розуміємо, що пара піц Ханеча за нинішнім, навіть не максимальном  курсом коштувала б більше двох мільйонів доларів. Сьогодні біткоїни більше підходять для шопінгу в престижному автосалоні або щоб замовити турпутівки в космос ніж розрахунку в піцерії.



Однак Ханеч впевнено заявляє, що йому нема про що  шкодувати, чого я не кажу за себе. Минулого літа, я провів чималу кількість часу крутячи на біржі кілька сотень доларів. Динаміка курсу дозволила купувати дешевше і продавати дорожче, процес надзвичайно захоплюючий. Я за кілька тижнів збільшив свій біржевий досвід і оборотний капітал до тисячі зелених, але восени налякали новини з найбільшої японської біржі Мф GOX про заборону трансакцій грошових коштів на банківські рахунки в США.

Йдучи на ланцюзі свого страху, я перевів свої ВТС на сервіс Coinbase в США і просто зміняв їх на готівку, розміркувавши  з полегшенням, що мої вкладення більше не залежать від примх біржового курсу криптовалют. А всього через кілька тижнів курс біткоїна злетів до небес і зрівнявся з курсом золота. Все, що мені залишалося - рвати волосся на потилиці й кусати лікті ну і скаржитися  всім, хто в курсі теми біткоїни.

Сучасні аналітики прогнозують коливання курсу біткоїна в бік збільшення до тисяч доларів в самому недалекому майбутньому, бо аж надто велика загальна зацікавленість і віра в можливий потенціал криптовалюти.