суботу, 12 травня 2018 р.

Майнінг Monero XMR


    Криптовалюта Монеро була запущена 18 квітня 2014 року і мала назву BitMonero (Bit. Як в Bitcoin і Monero - «монета» в есперанто).
  У корені відрізняється від форків (похідних) біткоіну, вона заснована на протоколі з принципом шифрування blockchain. Алгоритм Монеро називається CryptoNote.
    На поточний момент Монеро (XMR) входить в перелік найбільш популярних крипто монет, займаючи 6 місце за сукупністю оціночних факторів з ринковою капіталізацією вже більше 530 млн.$ (показник розраховується як добуток фактичної кількості монет на курс альтернативної валюти).
    Біржовий тікер представленої криптовалюти - XMR. Актуальний курс на день виходу статті XMR / BTC становив 0.02352120.
  Проект Монеро розроблявся без фінансування ззовні групою програмістів в якості хобі. Крипто-основа закладена математиком Д. Бернштейном (США).
   До випуску передбачено необмежену кількість монет. Початкова емісія складе 18,400 млн. монет, видобуток займе 8 років - до кінця травня 2022 г. Після цього систему будуть підтримувати тільки майнери - відкриття нового блоку займе 120 секунд, а нагорода складе 0,6 Монеро.

  Майнінг Монеро за допомогою відеокарти або процесора на звичайному комп'ютері можливий. Оскільки вона не є форком Bitcoin, майнінг монети XMR за допомогою обладнання ASIC не вийде. А це на порядок підвищує привабливість їх обчислення серед рядових користувачів ПК. До того ж алгоритм CryptoNight на відміну від Scrypt, дає можливість здешевлювати обчислення без втрати потужності. З інших переваг Майнінг монери варто згадати плавне зниження емісії монет.
 Для майнінгу Монеро потрібно: додаток-майнер; потужна відеокарта і процесор; кріптовалютний гаманець; зручний пул.
Максимальну віддачу при майнінгу на своєму ПК можна отримати від таких моделей процесора як Intel i5, Intel i7.

Пули для майнінгу Мonero:
monerohash.com
moneropool.com
monero.crypto-pool.fr