вівторок, 2 червня 2015 р.

Обережно шахрайство





Інтернет-світ обговорює повідомлення про результати аналізу останього поновлення  найпопулярнішої програми Utorrent, інтегруючого в системи  користувачів програму що майнить криптовалюту.
Справа в тому, що Utorrent-оновлення містить «бонусну» утиліту епічного масштабу. Використовується  у фоновому режимі потужності процесора для обчислення кріптокода Litecoin-ів, одного з основних форків біткоїна. Переважна більшість встановили оновлення але не здогадувалися про зарахування їх до лав золото-шахтарів. Діяльність «невинної» утилитки була помічена на максимальних режимах роботи персонального комп'ютера - навантаження на процесор, падіння продуктивності.

Приперті фактами власники BitTorrent, підтвердили наявність додаткових програм у складі оновлення. Але категорично не погодилися з тим, що комп'ютери користувачів працюють на Utorrent без згоди самих користувачів. Мотивуючи це твердження обов'язковою згодою користувача при установці поновлення  як на додаткове програмне забезпечення.

Цей факт говорить про те, що слід бути вкрай обережним і обачним у прийнятті рішення на установку пропонованих програм або можна зіткнутися з ситуацією коли Ваш комп'ютер замість того щоб працювати на Вас буде працювати на когось іншого

Технології біткоїна


Дуже несподівана інформація із США пов'язана з технологіями біткоїна - минулого тижня Комітет з прав людини ООН поширив документи засідань безпосередньо присвячених шифруванню і анонімності в мережі інтернет. Запрпоновані звіти говорять за те, що можливості користування інтернетом анонімно і застосування шифрування, як особистих даних так і засобів комунікаційного спілкування не просто необхідні але повинні бути розцінені як невід'ємна частина прав людини.
Це перш за все необхідно на волевиявлення людини як особистості в епоху цифрових технологій. У разі прийняття санкцій на анонімність і шифровку, йдучи на вимоги спеціальних служб безпеки чия діяльність спрямована на боротьбу з терористами і злочинцями, потенційно порушуються права набагато більшої кількості людей.
Громадські організації, журналісти, члени релігійних та етнічних груп, студенти, активісти, творча інтелігенція, словом люди чиє життя і свобода може необгрунтовано піддаватися переслідуванням  виявляються дуже вразливі. Та й звичайні користувачі не в праві вже розраховувати на таємницю листування і захист особистих даних в мережі інтернет, а це вкрай неприємно.

Родина CryptoNot



Біткоїн став початком появи нескінченної родини CryptoNote - валют, добути або заробити які можна на Майнінг-пулах, але відразу виникає питання - що робити з заробітком, як зберігати, куди дівати? Варіантів не дуже багато - можна зберігати криптовалюту на гаманці пулу, можна вивести на відповідні гаманці і нарешті можна обміняти різні види криптовалют на біткоїни чи іншу яка Вас влаштовує валюту. Чи не єдиним, на наш погляд, але кращим є варіант обміну на прийнятний БТС. І тут наші переваги ставляться до крипто-біржі Poloniex, що надає послуги обміну та продажу практично всіх відомих кріптовалют.Спочатку природно реєстрація. Закінчивши реєстрацію йдемо в акаунт, заходимо в розділ Balances, де надаються реквізити на Ваші рахунки. І тут потрібна уважність і акуратність при виконанні перекладів і відправці-отриманні платежів, мова йде про Payment ID, для кожної валюти свій, якщо вказати помилковий або й вказати зовсім засоби перекладів можуть бути назавжди втрачені. Якщо в розділі цікавить Вас криптовалюта але немає номера Payment ID то натискаємо на клавішу - Generate New BCN Payment ID і отримуємо ідентифікатор, так по всіх видах валют. Якщо потрібно обміняти кошти які  вже знаходяться на акаунті на біткоїни то  в розділі  Sell, шукаємо блок праворуч БТД ринки, потім рядок БТД та натискаємо. Для обміну використовується правий стовпчик Sell, це ордер на продаж, тиснемо по You have


відбувається автоматичний перерахунок транзакції і видача загальної суми та комісії біржі якщо влаштовує те клікаєм Sell, все обмін відбувся. Тільки перед тим як все це робити, може бути має сенс виконати обмін з дрібною сумою заради тренування. Обмінялися сума надходить на Ваш балансовий рахунок в обліковому записі. Виведення коштів на зовнішні гаманці здійснюється також у Balances , шукаємо Amount - вказуємо суму і адресу виведення, трохи згодом кошти будуть переведені.

Видобуток кріптовалюти



Хвилююча тема – видобуток кріптовалюти. Де, яким чином і нарешті як? Запитань багато, а можна відповісти дуже просто - найбільш доступний кожному користувачеві спосіб – приєднатися до пулу майнінгу Minergate. Майнінг-сайт створений зусиллями ентузіастів які розуміють цінність та перспективність кріптовалюти. Це був самий перший пул майнінгу запропонувавший, і досі пропонующий, користувачам комбінований майнінг. Власникові облікового запису надається право вибору кріптовалюти для видобутку, як однієї так і кількох одночасно. Серед безлічі відгуків розкиданих по інтернету про Minergate склалася думка як про майнінг-пулі який надає користувачеві дуже просте в управлінні власне ПО для майнінгу і здійснює підтримку всіх існуючих програмних забезпечень для майнінгу, є російсько-мовний інтерфейс , крім того можливий майниг просто в браузері і гаманці для внутрисайтного зберігання добутого. Подібний варіант дуже підходить для ознайомлення з методами видобутку і збереження кріптовалюти. Пропонується майнінг - Monero (XMR); QuazarCoin (QCN); MonetaVerde (MCN); Dashcoin (DSH); Bytecoin (BCN); AEON coin (AEON); DarkNote (XDN); Fantomcoin (FCN); Infinium-8 (INF8).


Для майнінгу на Minergate, потрібно спершу зареєструватися, завантажити і встановити майнер підходящий для Вашої операційної системи - Windows або Mac, після установки здійснити його завантаження з авторизацією Вашого облікового запису, вибрати кількість ядер, що відводиться для видобутку – це на Ваш розсуд і включити програму, Нагадуємо – для вагомих фінансових результатів потрібна наявність підключених до ПК додаткових потужностей для видобутку, але тим не менше результати будуть обов'язково, це залежить від оснащеності вашого комп'ютера.

Що воно таке биткоїн?



Зараз дуже часто можна почути питання – навіщо їм користуватися, цим биткоїном. Сучасні фінансові системи пропонують широкий вибір валют – долар, євро, юань, рубль і т. д. Биткоїн це створення інтернет-мережі, яке потихеньку заходе в товарно-грошові відносини людини. Ніхто не примушує користуватися саме ним, але мільйони людей вже вибрали його, причому абсолютно по своїй волі. Чому? Є безліч причин. ВТС зберігає анонімність при використанні, коли в наш час банківська таємниця це вже скоріше фікція. Ніхто не контролює, просто не може, потоки платежів, навіть податкова. Биткоїн не визнає кордонів. Криптовалюта спокійно може подорожувати всередині Вашого смартфону або планшету разом з Вами по всьому світу в обхід декларування. Биткоїн дає велику ступінь свободи, особливо від прослуховувань і інспекцій з боку держави. Биткоїн не символ, він саме майбутнє. Нехай Ви не поділяєте  думку з приводу «БТС – світова валюта». Він звертає на себе увагу курсовими вигідними умовами, так думає більшість тих хто купив його три роки тому нагадаю 2012 рік ціна 0,05$ зараз близько 225$, і аналітики схиляються до того, що це дуже занизько.