четвер, 6 серпня 2015 р.

Свобода і біткоїн


Poloniex дуже популярна в США кріптовалютна біржа, буде блокувати доступ до своїх рахунків мешканцям Нью-Йорка, починаючи з 8 серпня 2015 Користувачам сайту були розіслані листи електронною поштою попереджаючи їх про те, що вони повинні відкликати свої кошти на депозитах компанії, якщо вони проживають у Нью-Йорку.
"Відповідно до закону штату Нью-Йорк, Poloniex більше не буде дозволено надавати послуги жителям штату Нью-Йорк, починаючи з 8 серпня 2015 Якщо ви житель Нью-Йорка, будь ласка, прийміть відповідні заходи і виведіть свої кошти до 11:59 вечора 7 серпня 2015 Для отримання додаткової інформації або для подальшої допомоги, будь ласка, зв'яжіться з нашим центром підтримки, перейшовши в poloniex.freshdesk.com ".
- Poloniex Bitcoin Poloniex криптовалюта Обмін
 24 червня були прийняті нові правила BitLicense, Нью-Йорка згідно з якими Bitcoin і інші кріптовалютние системи бізнесу повинні звернутися за отриманням ліцензії протягом 45 днів з моменту її первісного оголошення і 8 серпня є кінцевим терміном для отримання відповідного дозволу від влади.
"Будь-яка людина, або компанія які займаються підприємницькою діяльністю з цифровими валютами, і які не подали заявку на отримання ліцензії протягом 45 днів з дати набрання чинності цих правил, повинні припинити свою діяльність."
- Стенограма BitLicense
Нещодавно Shapeshift, ще одна дуже популярна кріптовалютна біржа в Швейцарії також заблокувала свої послуги в штаті Нью-Йорк на знак протесту проти введення BitLicense.
Засновник компанії Ерік Вурхес вважає правила ліцензії неетичними, вони виставляють особисту інформацію користувача, створюючи прецедент для подачі скарг в ,, Організації з захисту прав споживачів ,, на знак протесту проти масового збору даних та обміну особистою інформацією користувача. Shapeshift отримала багато позитивних відгуків в співтоваристві Bitcoin за їх чітку позицію щодо державного регулювання та збору даних.
Андреас Антонопулос написав шанувальникам про вчинок Shapeshift:
"" Популярність Shapeshift виросла в рази після того як вони зважилися не йти на поводу у регуляторів Нью-Йорка. "
- Андреас Антонопулос
Збір даних, як вважає цифрове співтовариство є вкрай неетичним вчинком особливо після, недавніх публікацій Едварда Сноудена про незаконне спостереженні за мільйонами громадян Америки з боку АНБ.
Інші компанії, як очікується, також візьмуть приклад Shapeshift і Poloniex на знак протесту неетичної поведінки влади, а також неконституційного і нерозумного регулювання. Подібні дії відомих компаній говорять про те що застосування необґрунтованих правил регулювання можуть задушити інновації і, швидше за все, заблокувати участь всієї країни у розробці та застосуванні, цієї дивовижної і феноменальною технології.