вівторок, 21 липня 2015 р.

Автомобілі за біткоїни



Стартап Beepi вийшов на онлайн-ринок уживаних автомобілів, і надає користувачам можливість торгувати один з одним безпосередньо,  перше запропонування опції оплати біткоїнів було ще рік тому.
Компанія стверджує, що подібний спосіб купівлі та продажу машин, що були у вжитку, є революційним.
У минулому році компанія оголосила про інтеграцію з оператором біткоїн-платежів BitPay, що дозволило її клієнтам купувати автомобілі за цифрову валюту. Як стверджувалося в прес-релізі, Beepi була заснована з метою усунення перешкод на всіх стадіях покупки і продажу.
Стартап з Кремнієвої долини, за власним твердженням, революцізував застарілий процес купівлі та продажу старих автомобілів. Компанія усунула необхідність вдаватися до послуг посередника при продажі, замінивши його на швидку і ефективну систему міжкористовацької комунікації. Продавець може розмістити на сайті оголошення про продаж автомобіля, а компанія гарантує, що він отримає на $ 1000 більше, ніж йому може запропонувати дилер. Перш ніж машина буде виставлена ​​на продаж, інспектор Beepi оцінить її стан на підставі списку в 185 пунктів і проведе тест-драйв. Beepi постарається продати автомобіль протягом 30 днів і викупить його сама, якщо покупців на ринку не знайдеться. Компанія стягує за свої послуги комісію у розмірі 9% від суми угоди.
Покупцям Beepi пропонує доставити автомобіль до дверей безкоштовно в ряді штатів, а також дає їм 10 днів на те, щоб переконатися, що машина повністю відповідає їх очікуванням.
Компанія була заснована Алі Ресніком, що займає також посаду виконавчого директора, і Оуеном Савиром. У квітні 2015 Beepi отримала інвестиції в розмірі $ 5 млн від фонду редпоінт Ventures. Раніше компанії вдалося залучити $ 1,2 млн в ході раунду первинного фінансування.