четвер, 23 липня 2015 р.

Послуги за біткоїни


З початку липня розміщення оголошень для дорослих на сайті Backpage.com не можна оплатити за допомогою кредитних карток. Дівчата за викликом, які звикли користуватися цим сайтом, тепер можуть зробити це тільки за допомогою біткоїна.
За останній місяць курси з біткоїн-грамотності стали дуже популярні серед представниць найдавнішої професії. Перше керівництво про біткоїни для працівників секс-індустрії було опубліковано Ліаною Ру з Сан-Франциско. Інший короткий підручник був опублікований Корінной з Австралії. Деякі дівчата за викликом запропонували безкоштовно провести курси з біткоїнів для своїх колег. Цією раптовою популярністю цифрова валюта ВТС зобов'язана одній людині - шерифу Тому Дарту з графства Кук, штат Іллінойс.
У рамках боротьби з торгівлею сексуальними послугами і експлуатацією, шериф Дарт oбратілся в компанії MasterCard і Visa, закликавши їх припинити підтримку сайту Backpage.com. Обидві компанії вирішили припинити всі свої відносини з сайтом. З початку липня будь-які оголошення або послуги на Backpage.com можна купити тільки за біткоїни, лайткоїни, догікоїни, готівкові або чеки.
Представники індустрії стверджують, що рішення компаній Visa і Mastercard завдало помітний збиток їх колегам, багато з яких живуть у країнах, де подібна діяльність абсолютно легальна (наприклад, в Австралії або в ряді європейських країн). Оскільки багато секс-працівниць у великій мірі спиралися у своєму бізнесі на Backpage, вони раптово втратили джерела доходу. Більш того їх безпека теж опинилася під загрозою. Розміщення онлайн-оголошень - важливий інструмент для багатьох секс-робітниць. Вони стають необхідним бар'єром, який розділяє робітницю і потенційного клієнта в часі і просторі, дозволяючи секс-працівниці вести переговори з безпечного місця, з телефону або комп'ютера, замість того, щоб робити це на вулиці.
 Користувачі запропонували зняти короткий ролик, що демонструє переваги біткоїн-транзакцій для дівчат, що надають секс-послуги, і розмістити його на YouTube. Інші учасники дискусії заперечили, що це буде сприяти закріпленню негативного іміджу віртуальної валюти біткоїна. Є думка, що ЗМІ будуть в захваті від чого-небудь в такому роді - вони зможуть продемонструвати, що біткоїни використовується на чорному ринку. Нема ніякої впевненності, що це дасть позитивний, а не негативний ефект, бо у будь чому можна знайти і біле і чорне.