вівторок, 2 червня 2015 р.

Технології біткоїна


Дуже несподівана інформація із США пов'язана з технологіями біткоїна - минулого тижня Комітет з прав людини ООН поширив документи засідань безпосередньо присвячених шифруванню і анонімності в мережі інтернет. Запрпоновані звіти говорять за те, що можливості користування інтернетом анонімно і застосування шифрування, як особистих даних так і засобів комунікаційного спілкування не просто необхідні але повинні бути розцінені як невід'ємна частина прав людини.
Це перш за все необхідно на волевиявлення людини як особистості в епоху цифрових технологій. У разі прийняття санкцій на анонімність і шифровку, йдучи на вимоги спеціальних служб безпеки чия діяльність спрямована на боротьбу з терористами і злочинцями, потенційно порушуються права набагато більшої кількості людей.
Громадські організації, журналісти, члени релігійних та етнічних груп, студенти, активісти, творча інтелігенція, словом люди чиє життя і свобода може необгрунтовано піддаватися переслідуванням  виявляються дуже вразливі. Та й звичайні користувачі не в праві вже розраховувати на таємницю листування і захист особистих даних в мережі інтернет, а це вкрай неприємно.

Немає коментарів: