вівторок, 2 червня 2015 р.

Обережно шахрайство





Інтернет-світ обговорює повідомлення про результати аналізу останього поновлення  найпопулярнішої програми Utorrent, інтегруючого в системи  користувачів програму що майнить криптовалюту.
Справа в тому, що Utorrent-оновлення містить «бонусну» утиліту епічного масштабу. Використовується  у фоновому режимі потужності процесора для обчислення кріптокода Litecoin-ів, одного з основних форків біткоїна. Переважна більшість встановили оновлення але не здогадувалися про зарахування їх до лав золото-шахтарів. Діяльність «невинної» утилитки була помічена на максимальних режимах роботи персонального комп'ютера - навантаження на процесор, падіння продуктивності.

Приперті фактами власники BitTorrent, підтвердили наявність додаткових програм у складі оновлення. Але категорично не погодилися з тим, що комп'ютери користувачів працюють на Utorrent без згоди самих користувачів. Мотивуючи це твердження обов'язковою згодою користувача при установці поновлення  як на додаткове програмне забезпечення.

Цей факт говорить про те, що слід бути вкрай обережним і обачним у прийнятті рішення на установку пропонованих програм або можна зіткнутися з ситуацією коли Ваш комп'ютер замість того щоб працювати на Вас буде працювати на когось іншого

Немає коментарів: