вівторок, 9 червня 2015 р.

Біткоїн і суспільство



Основна проблема, яка перешкоджає просуванню біткоїна не технологічна і не фінансова, це банальні людські дурість і невігластво. Адже щодня можна побачити в мережі  свіжі записи з тупими питаннями написаними буквально під один шаблон - чого це біткоіни, як він діє і на що, а уряд проти, так він не забезпеченний.

Невігластво не повинно виправдовувати непорозуміння роботи ІТ-технології, але будемо чесні - світом керує консорціум дебілів які працюють на жадібних товстосумів і політичних демагогів. Хто ратує за крах біткоїну? Як правило скиглії які не виглядають за межі своєї мушлі - маленького світу і відкидають навіть саму думку про несення особистої відповідальності за своє існування. Вони щасливі поклонятися державі і закону, неважливо наскільки антигуманні б вони були.
Все набагато простіше, головне бажання подібних типів людей - провал біткоїна, просто в їх понятті свобода це страшно, вони просто звикли до управління і командам з боку і іншого і не розуміють і нехочуть. Їх головні життєві гасла - мир у війні, рабство це свобода, щастя в невідомості. Вони покірно оплачують митарські збори, що йдуть на розпалювання військових конфліктів і журяться при вигляді телепередач з гарячих точок, себе то вони вважають прихильниками миру в усьому світі.
Адже якщо є бажання створити новий світ і нове суспільство, вільне від корупції маємо сприймати таких тролів за їхніми заслугами - як неосвічене плем'я пасивних боягузів, що віддають перевагу свободі набите черево і ілюзію безпеки.
Республіка і демократія давно вже померли тихою смертю. Ми живемо в соціумі який стрясають удари бюрократичних і монопольних інтересів. Спроби опору були б практично безнадійними, якби не мережа Інтернету, криптографія і біткоіни. Якщо мало аргументів то можна прочитати виступи видатних політиків, що зневажають закони, патріотів які скуповують нерухомість в зручних країнах і навчають своїх нащадків у престижних закордонних університетах. Але захоплені метушнею у коритця, вони перестали помічати, що з кожною інновацією їх світ повільно вислизає з їхніх жадібних обіймів. Вони втрачають контроль над нашими економічними та комунікаційними зв'язками відступаючи перед цифровим суверенітетом
Битва за біткоіни - це бій за серця і уми не сучасників, а за покоління майбутні. Адже тонкі струмочки обдарованої молоді зливаються в річці Інтернету, знаходячи в віртуалі захист від капіталістичного і політичного гніту. Як і будь-яким великим нововведенням, біткоїну необхідний час для накопичення сил перед вирішальним боєм.
Правда в тому, що біткоїни - це найкраща платіжна система, найкраща форма грошей і найефективніший засіб економічного протистояння з коли-небудь придуманих до цього моменту. Сірість і туман сприйняття з часом розсмокчуться, а час - союзник криптовалюти. Біткоіни шестирічне немовля, що отримало в 2 роки комерційне застосування, потрібно тільки трохи почекати поки малюк подорослішає, змужніє і займе належне місце в сучасному світі.

Немає коментарів: