четвер, 4 червня 2015 р.

Біткоїн в соцмережі




Криптовалюта змушує мутувати одну з головних базових сфер соціуму - фінансові відносини. І навіть деяка загальмованість у прийнятті та визнанні біткоїну не зупиняє зростання інтересу до нього з боку людства, а віртуальне співтовариство нарощує і відкриває способи його використання.
Навесні цього року соцмережа Facebook представила безкоштовний платіжний додаток заради  реалізації P2P-платежів, й активно почала боротися за вихід на лідерські позиції у фінансових онлайн-сервісах.
Статистика стверджує за 2014 рік  робітники із закордонним працевлаштуванням перевели на батьківщину 583000000000 $ через сервіси міжнародних платежів. Як правило подібні перекази не безкоштовні і комісія за переказ доходить до 8% від суми переказу, а в деяких країнах до 30%.
Facebook пропонує абсолютно вільний транзакцію, без відрахування відсотків комісії. На сьогодні мережа грошових переказів в Facebook обмежена територією США, але в намірах компанії розширення цих меж до розмірів їх повного соцсервіса, і головний розрахунок на перспективність біткоїн-платежів.
Природно подібні дії ніяк не можуть подобатись ні Western Union, ні Money Gram, що поглинають жирний шматок від міжнародних переказів. Але бізнес і конкуренція вже увійшли в наше життя і періодично демонструють свої кращі і гірші сторони.
Світ змінюється поступово але глобально, і ми стаємо хто свідком, а хто учасником руху прогресу впровадження кріптоінновацій. Ну що ж, займаємо місце зручніше і насолоджуємося дією.



Немає коментарів: