суботу, 4 липня 2015 р.

Ціна біткоїна зростае


Віртуальна валюта неухильно зростає в ціні в цьому місяці, реагуючи на складну фінансову ситуацію в Греції. Винайдена шість років тому в якості альтернативи незабезпечених валют, криптовалюта Bitcoin тепер піднялася майже на 10 відсотків за останні кілька днів. Основним чинником зростання, здається, є грецькі покупці. Джошуа Сцігала, співзасновник Vaultoro.com, повідомив журналістам, що його компанія помітила збільшення біткоїн-активності на 124% з грецьких IP-адресів.

Як що Греція збирається вийти з єврозони, неясно, якою валютою буде користуватися країна, в якій сьогодні державною валютою є Євро. Ще однією проблемою є можливість того, що грецький уряд може здійснювати контроль капіталу в банках країни найближчим часом. Багато греків були змушені у зв'язку з цим перевести в готівку і забрати свої заощадження, побоюючись наслідків і змін фінансової системи Греції.

Bitcoin отримав підтримку від подібної ситуації на Кіпрі в 2013 році, коли виріс за місяць на 700%. Але в той час як криза в Греції є благом для Bitcoin, віртуальна валюта як і раніше задалеко від свого піку максимуму майже $ 1000, встановленого в кінці 2013 року.

Однак біткоїни знаходять своє застосування для громадян, яким стали недоступні традиційні системи грошових переказів і банківські послуги, здатні зберегти заощадження за кордоном. На сьогоднішній день в Греції заборонені грошові перекази за кордон, щоб уникнути відтоку капіталу, а також місцеві жителі можуть зняти максимум 60 євро в день зі своїх рахунків. Власники і співробітники біткоїн-компаній, що працюють в Греції відзначають, що за останній час інтерес користувачів до їх платформ значно виріс. Не дивлячись на те, що більшість банківських систем Греції зараз заблоковані, греки і раніше могли користуватися будь-якою з наступних платіжних систем: Perfect Money, AstroPay, Payeer, Qiwi або Яндекс гроші, кожна з яких дає можливість перевести заощадження в біткоїни, щоб зберегти їх на час кризи.